Please Wait...

Theater of Voices

THEATRE OF VOICES blev grundlagt af sangeren og dirigenten Paul Hillier i USA, men er nu fast etableret i Danmark og benytter hovedsaglig danske og regionale sanger/musikere. Aktuelt repertoire omfatter musik fra Perotin over Dowland, Carissimi og Buxtehude til mange af nutidens mest markante komponister som Berio, Pärt, Reich, Cage,  og Stockhausen. TOV har i de seneste år medvirket i John Adams Grand Pianola Music og hans vidt berejste og berømte El Niño. Ensemblet er fast gæst på bl.a. Edinburgh Festival, på Barbican Centre og i Carnegie Hall i New York, hvor uropførelse af David Langs ‘The Little Match Girl Passion’ fandt sted. Stykket er skrevet til gruppen og vandt i 2008 Pulitzer Prisen. Det år omfattede også tourné med Stockhausen’s Stimmung på BBC Proms, åbningskoncert på Berliner Festspiele efter Stockhausens ønske.

TOV samarbejder med nogle af verdens bedste instrumentalister. Senest har ensemblet uropført Gavin Bryars ”The Stone Arch” med Kronos Kvartetten på Barbican Centre’s store Steve Reich fejring. TOV har netop sunget koncert og CD-indspilning med Kronos - med musik af Pelle Gudmundsen-Holmgreen i anledning af hans 80års fødselsdag.

De seneste år har gruppen turneret i bl.a. Australien, Frankrig, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Portugal, Italien, USA, Danmark og Mexico.

Theatre of Voices og Paul Hillier satser i stigende grad på at formidle deres virke gennem workshops og arbejder på formidlingsprojekter med bla Stanford University, Yale/David Lang, University of Central Arkansas, DKDM og i en hel anden boldgade - Bryce Dessner (The National) samt filmprojekt med den islandske Jóhann Jóhannsson.

Foto: Lars Bjarnø

OPDAG ANDRE DEOO MEDLEMMER

Ensembler, Orkestre og Opera

Kontakt DEOO

DEOO - Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner

Vartov, Farvergade 27A 2 sal, 1463 København K Danmark
Tlf.: (+45) 5129 1379
Email: kontakt@deoo.dk
CVR: 38523120